databuilt kantoor

Onze techniek

Nieuwbouw

Na oplevering van nieuwbouwprojecten ontstaan vaak uitdagingen door verschillen tussen ontwerpveronderstellingen en werkelijk gebruik. DataBuilt helpt deze kloof te overbruggen door ontwerpuitgangspunten te herzien en aan te passen aan de praktijk, zodat regeltechniek efficiënter wordt. Hiermee verminderen we het gebruik van handmatige regelingen die energie verspillen.

Bestaande bouw

Na verloop van tijd worden in bestaande gebouwen vaak aanpassingen gedaan voor comfort, zonder rekening te houden met energie-efficiëntie. Bij DataBuilt bekijken we het geheel: we kunnen bestaande gebouwen transformeren naar een efficiëntere werkwijze, waardoor tot 10 tot 15% energie kan worden bespaard, zonder concessies te doen aan comfort.

Verduurzaming of renovatie

Door gebruik te maken van de werkelijke data uit het gebouw tijdens het ontwerptraject, elimineren we theoretische aannames die mogelijk tot overcapaciteit zouden leiden bij een benadering vanuit de nieuwbouwtheorie. Het risico op onnodige investeringen wordt hierdoor geminimaliseerd. Deze benadering zorgt ervoor dat het eindproduct niet alleen efficiënter is, maar ook kosten effectiever.

Bij comfortklachten

DataBuilt kan ook helpen bij comfortklachten tijdens de gebruiksfase van gebouwen. We begrijpen dat energie-efficiëntie en comfort hand in hand gaan. Door bijvoorbeeld het valideren van ruimteopnemers en het toevoegen van tijdelijke opnemers op verschillende locaties, kunnen we comfortproblemen in kaart brengen en effectief oplossen.

Ons team

Wij hebben meer dan 80 jaar ervaring met advies in complexe installatie-en energiesystemen. Met 650 experts op het gebied van data, bouwkunde, bouwfysica, constructies, projectmanagement, bouwkosten en installatietechniek. DataBuilt is onderdeel van Oosterhoff.  

Oosterhoff is een groep van 12 organisaties, allemaal met hun eigen specialisme. In Oosterhoff bundelen we onze krachten, kennis en expertise om elke dag nóg een stap verder te bouwen. Want samen bereik je meer. Van ingenieurs tot installatie adviseurs en van bouwers tot ontwerpers: samenkunnen we de meest complexe projecten aan. 

Oosterhoff bestaat uit ABT, ABT België, abtWassenaar, Adviesbureau Lüning, adviesbureau Van de Laar, bbn adviseurs, DataBuilt, Huygen, ABTDeutschland, Urban Physics, L3Q en Meelis & Partners. In de innovatiedenktank Quake ontwikkelen we kennis en concepten rond thema’s als gebiedsontwikkeling, technologie en duurzaamheid.

Door kennis en mensen bij elkaar te brengen, bouwen we samen aan een toekomstbestendige samenleving. We ontwikkelen, regisseren, en realiseren gezamenlijk vooruitstrevende concepten, producten en kennis voor de gebouwde omgeving.

mourad
Loes Visser
Michiel
ruxandra
remco
peter
carola
Rudi
Jack
Janneke
ralph
Eric
niels
Marianne
Ruben
corne
chris

Neem contact op!

Heeft u vragen over DataBuilt of interesse in een vrijblijvend gesprek, neem dan contact op met Loes dan een bericht via
l.visser@databuilt.nl
of u kunt bellen naar
+31 (0) 2 63 68 31 79
Loes Visser