Maastricht University Faculty of Law

June 10, 2024

Met trots en enthousiasme delen wij het nieuws dat DataBuilt sinds maart gestart is met een bijzonder project voor de Universiteit Maastricht, specifiek voor de Faculty of Law aan de Bouillonstraat!

Dit rijksmonument, ooit het oude gouvernement van Limburg, staat voor een unieke uitdaging in CO2-reductie vanwege zijn historische karakter. De Universiteit Maastricht heeft de afgelopen jaren aanzienlijk geïnvesteerd in het verminderen van de CO2-uitstoot van haar vastgoed, een uitdaging die vooral speelt bij het grote aantal monumentale panden dat zij beheert. Ons team bij DataBuilt is verheugd om hier een rol in te mogen spelen. Sinds de carnavalsvakantie zijn wij samen met Facility Services aan de slag gegaan met het verbeteren van het binnenklimaat en de energieprestaties van het pand, met behulp van data.

Onze ambitie voor het project is installatietechnische en regeltechnische aanpassingen te adviseren om het thermisch comfort zo te verbeteren dat bij het programma “De Knop Om” (verlaging van 21°C naar 19°C) geen additionele hinder zal optreden voor de gebruikers van het pand. Na het ondervangen van de bestaande klachten wordt eveneens gezocht naar een optimalisatie om te komen tot een minimale 15% besparing van aardgas.

Samen streven we naar een duurzamere toekomst, waarin historisch erfgoed en comfort hand in hand gaan!

Andere artikelen