Uw gebouw

Nieuwbouw

Na oplevering van nieuwbouwprojecten ontstaan vaak uitdagingen door verschillen tussen ontwerpveronderstellingen en werkelijk gebruik. DataBuilt helpt deze kloof te overbruggen door ontwerpuitgangspunten te herzien en aan te passen aan de praktijk, zodat regeltechniek efficiënter wordt. Hiermee verminderen we het gebruik van handmatige regelingen die energie verspillen.

Bestaande bouw

Na verloop van tijd worden in bestaande gebouwen vaak aanpassingen gedaan voor comfort, zonder rekening te houden met energie-efficiëntie. Bij DataBuilt bekijken we het geheel: we kunnen bestaande gebouwen transformeren naar een efficiëntere werkwijze, waardoor tot 10 tot 15% energie kan worden bespaard, zonder concessies te doen aan comfort.

Verduurzaming of renovatie

Door gebruik te maken van de werkelijke data uit het gebouw tijdens het ontwerptraject, elimineren we theoretische aannames die mogelijk tot overcapaciteit zouden leiden bij een benadering vanuit de nieuwbouwtheorie. Het risico op onnodige investeringen wordt hierdoor geminimaliseerd. Deze benadering zorgt ervoor dat het eindproduct niet alleen efficiënter is, maar ook kosten effectiever.

Bij comfortklachten

DataBuilt kan ook helpen bij comfortklachten tijdens de gebruiksfase van gebouwen. We begrijpen dat energie-efficiëntie en comfort hand in hand gaan. Door bijvoorbeeld het valideren van ruimteopnemers en het toevoegen van tijdelijke opnemers op verschillende locaties, kunnen we comfortproblemen in kaart brengen en effectief oplossen.

Neem contact op!

Heeft u vragen over DataBuilt of interesse in een vrijblijvend gesprek, stuur ons dan een bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

U kunt ook mailen naar
l.visser@databuilt.nl
of bellen naar
+31 (0) 2 63 68 31 79
Loes Visser
GEBRUIKT DOOR
Merin logoEnvida logobrightlands logo